Ambasada SUA la București anunță, sâmbătă, că ambasadorul Hans Klemm și-a încheiat mandatul și a părăsit România, în cursul acestei zile.

"Vă mulțumesc pentru căldura cu care m-ați primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!", este mesajul pe care l-a transmis ambasadorul Hans Klemm, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a reprezentanței diplomatice americane, potrivit Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi sâmbătă pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, a informat MAE.

Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcție de Senatul american pe 20 noiembrie.De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani și vorbește fluent limba română. El îl înlocuiește la București pe Hans Klemm, care a fost ambasadorul SUA în România din data de 21 septembrie 2015.

Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Hans Klemm Ordinul Național "Steaua României" în grad de "Mare Cruce", șeful statului subliniind în cadrul ceremoniei desfășurate la Palatul Cotroceni că oficialul american este un "profesionist", cu o contribuție "extraordinară la dezvoltarea relațiilor" bilaterale româno-americane.