Mulți oameni din Bulgaria au conștientizat că Rusia nu are ce să le ofere, în afară de minciuni și războaie, spune ambasadoarea SUA, adăugând că există și politicieni care profită de propaganda rusă.

Politicienii din Bulgaria profită de propaganda și manipularea rusă pentru a obține beneficii pe termen scurt, a declarat ambasadoarea SUA la Sofia, Herro Mustafa, la un forum dedicat războiului în erei digitale.

"Ceea ce văd aici, vorbind ca partener și aliat al Bulgariei, sunt politicieni care profită de manipulare pentru a obține beneficii pe termen scurt. Dar efectul are consecințe pe termen lung. Și are un efect devastator asupra societății - subminează încrederea, sporește teama. „În acest război informațional digital, câmpul de luptă se întinde până acolo unde se întinde universul tehnologic”, a spus ambasadoarea, citată de BNR.

Herro Mustafa a mai declarat că mulți oameni din Bulgaria și-au dat seama că Rusia nu are nimic de oferit decât „minciuni și războaie”.

„Și am fost martoră personală a puterii care îi determină pe bulgari și pe oamenii din regiune să se unească împotriva acestei amenințări fără precedent și să ajute poporul ucrainean într-o perioadă de criză. Pentru a-și arăta sprijinul extraordinar victimelor acestui conflict, pentru a-și deschide casele pentru refugiați”, a adăugat ea.

Sursa: RADOR