Vice-premierul Republicii Moldova, a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle că vicepremierul Rusiei, Dimitrii Kozak, i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională.

"Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională, deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba", a declarat Andrei Năstase, potrivit sursei citate.

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a plecat pentu câteva zile din țară să-și vadă familia, se arată înr-un comunicat de presă publicat pe site-ul PD.

În același comunicat se face și un apel să fie evitate speculațiile și informațiile neverificate, notează Unimedia.

"În legătură cu speculațiile apărute în presă despre așa-zisa dispariție a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din țară, la familia sa. Facem apel, pe această cale, să fie evitate speculațiile și informațiile neverificate. Recent, cetățenii au fost intoxicați cu o campanie de manipulare asemănătoare, când au fost publicate informații false despre starea sănătății sale. Este regretabil că se operează cu astfel de știri false, care induc în eroare opinia publică”, conform sursei citate.

Comunicatul nu menționează și locul unde a plecat Plahoniuc, dar se știe că acesta are doi copii care locuiesc în Elveția, acolo unde liderul Plahotniuc are mai multe proprietăți, printre care o vilă luxoasă chiar pe malul lacului Geneva.