Consiliul UE a adăugat marți pe lista de sancțiuni șase entități implicate în construirea podului Kerch care leagă Crimeea, anexată ilegal, de Rusia.

Consiliul a adăugat șase entități pe lista celor cărora li se aplică măsuri restrictive ca urmare a acțiunilor care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Aceste entități au fost incluse pe listă ca urmare a implicării lor în construirea podului Kerch, care leagă Rusia de peninsula Crimeea, anexată ilegal.

”Prin acțiunile lor, aceste entități au sprijinit consolidarea controlului Rusiei asupra peninsulei Crimeea, anexată ilegal, fapt care, la rândul său, subminează și mai mult integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Măsurile constau în înghețarea activelor, în sensul că toate activele din UE care aparțin acestor entități sunt înghețate, iar persoanele și entitățile din UE nu pot pune fonduri la dispoziția acestora”, potrivit unui comunicat al Consiliului.

Prin decizia de marți, numărul total de entități incluse pe listă de către UE ajunge la 44.

Totodată, Uniunea Europeană a impus interdicție de călătorie și o înghețare a activelor în ceea ce privește 155 de persoane.