Apple a decis să le interzică angajaților săi să mai folosească ChatGPT la muncă, potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal, citat de Business Today.

Potrivit raportului, acesta arată că Apple dezvoltă propria tehnologie similară de inteligență artificială și este preocupată de posibila scurgere de date confidențiale a angajaților care utilizează programe externe de IA.

În plus, Apple și-a sfătuit angajații să evite utilizarea Copilot, o unealtă de automatizare a codului software deținută de Microsoft și găzduită pe GitHub. Poziția precaută a companiei vine în contextul îngrijorărilor legate de dezvăluirea neautorizată a informațiilor sensibile.

În ultima perioadă, OpenAI, compania din spatele ChatGPT, a anunțat introducerea unui "mod incognito" pentru ChatGPT. Acest mod are rolul de asigura că istoricul conversațiilor utilizatorilor nu este stocat sau utilizat pentru îmbunătățirea capacităților modelului de IA.

Această inițiativă a fost luată ca răspuns la creșterea atenției acordate modului în care sistemele de inteligență artificială, precum ChatGPT și chatbot-urile derivate, gestionează și utilizează cantități masive de date ale utilizatorilor în scopuri de antrenare și îmbunătățire.