Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat, potrivit presei germane, conducerea Uniunii Creștin-Democrate (CDU) că va renunța la funcția de președinte al partidului în decembrie.

UPDATE

Angela Merkel a confirmat luni că în decembrie nu va mai candida la conducerea Uniunii Creștin-Democrate și că actualul mandat de cancelar e ultimul.

 

 

***

Informația vine pe fondul scăderii în sondaje și a rezultatelor slabe înregistrate de CDU la ultimele alegeri regionale.

Luni dimineață, ea i-a mai anunțat pe liderii formațiunii că dorește să rămână cancelar, dar va renunța la conducerea partidului în decembrie. Merkel conduce CDU din anul 2000.

Potrivit Spiegel Online, acest lucru e surprinzător, deoarece până acum ea a subliniat că merg mână în mână conducerea partidului cu cea a Guvernului.

La alegerile de duminică din landul Hessa, CDU a pierdut cel puțin 100.000 de voturi față de precedentul scrutin, adică 10%, obținând între 27 % și 29 % din voturi. Și PSD a pierdut 10%, clasându-se pe locul al doilea, cu 20%.