Cancelarul german a spus sâmbătă că, deși relațiile Europei cu Rusia rămân complicate, este nevoie de eforturi comune pentru a combate terorismul.

„Lupta împotriva terorismului islamist este unul dintre aspectele în care avem aceleași interese și putem lucra împreună'', a declarat cancelarul german Angela Merkel în cadrul Conferinței pentru securitate de la Munchen, potrivit Reuters.

Merkel, care a avut o atitudine critică față de interdicția de călătorie impusă de SUA unor persoane provenite din șapte țări cu populație majoritar musulmană, a subliniat că islamul însuși nu este o sursă de terorism. În opinia sa, este importantă includerea țărilor musulmane în lupta împotriva terorismului islamist, relatează Agerpres.

De asemenea, cancelarul german vrea să discute cu atoritățile de la Moscova și chestiunea atacurilor cibernetice și știrilor false, dar este îndoielnic că problema știrilor false va putea fi rezolvată cu succes înaintea alegerilor ce au loc anul acesta în țări din Europa, transmite HotNews.ro.

„Știm că Rusia comunică foarte deschis faptul că vede războiul hibrid drept o formă de apărare”, a spus Merkel la Conferința de Securitate de la Munchen când a fost întrebată despre problema știrilor false.

„Dacă ar fi să-mi doresc un lucru, cu siguranță ar fi foarte bine să punem această chestiune, de exemplu, în marja discuțiilor NATO-Rusia”, a afirmat cancelarul german.