Annegret Kramp-Karrenbauer a fost aleasă vineri în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate din Germania (CDU), partid condus timp de 18 ani de cancelarul Angela Merkel.

În primul tur, Annegret Kramp-Karrenbauer a primit 450, iar Friedrich Merz - 392, astfel că a fost nevoie și de un al doilea tur, câștigat de AKK cu 52 de procente.

În vârstă de 56 de ani, Annegret Kramp-Karrenbauer este din februarie secretarul general al CDU, după ce a fost aleasă cu aproape 99% din voturi.

Absolventă de drept și științe politice, Kramp-Karrenbauer a făcut mai întâi carieră în landul său -  Saarland, devenind ministru de Interne, în 2000. Mai târziu a preluat Ministerul Familiei și apoi pe cel al Muncii. În 2011, Kramp-Karrenbauer a devenit prim-ministru al unei coaliții Jamaica (CDU-FDP-Verzi) în Saarland, dar coaliția nu a durat prea mult.

După alegeri anticipate, Kramp-Karrenbauer a intrat într-o coaliție cu SPD și a condus relativ fără probleme landul natal. A fost realeasă premier al Saarland în mai 2017, dar la puțin timp a făcut saltul către politica federală.