Tot mai multe cazuri de febră West-Nile sunt înregistrate și în Europa. În Germania nu s-au semnalat infectări la oameni, dar există un caz într-o grădină zoologică, potrivit www.fr.de.

Anul acesta, aproape 200 de persoane au fost infectate cu Virusul West-Nile. Conform raportului săptămânal al ECDC, de la debutul perioadei de contaminare s-au înregistrat până miercuri inclusiv 188 de persoane infectate.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost semnalate în Italia (144), unde s-au înregistrat și 10 cazuri de deces. Alte infectări au fost înregistrate în Grecia (39), Austria (2), România (2) și Slovacia (1). De asemenea, au fost înregistrate în Serbia 34 de cazuri de infectare, respectiv trei decese.

Perioada de contaminare durează, conform ECDC, din iunie până în noiembrie.

Virusul atacă atât păsări, cât și cai sau oameni. În cazul oamenilor, evoluția infecției este aproape de neobservat sau doar ușoară.

Potrivit datelor publicate de Institutul Robert Koch (RKI), 20% dintre cei infectați pot dezvolta febră care durează de la 3 la 6 zile. În general, doar unul dintre 100 de infectați are o formă gravă. De asemenea, nu există vaccin împotriva acestei boli.

sursa: RADOR