Poliția daneză a arestat patru bărbați suspectați de înrolare în grupul terorist Stat Islamic, în timp ce autoritățile germane au arestat două persoane bănuite a plănui acte de violență.

Poliția din Germania a arestat un nigerian în vârstă de 29 de ani și un irakian de 46 de ani suspectați de legături cu Statul Islamic. Autoritățile au precizat că arestările nu sunt legate de o amenințare iminentă, informează Deutsche Welle.

Cei doi au fost arestați în Munchen și o localitate din apropiere, în urma unei informări primite de poliție, iar suspecții sunt bănuiți că ar fi plănuit un „act grav de violență”. Poliția a zis că nu au fost găsite obiecte suspecte, dar investigația va continua.

Joi, autoritățile daneze au arestat patru persoane în zona capitalei Copenhaga, sub acuzația că s-ar fi lăsat recrutați de grupuri teroriste din zonele de conflict din Siria și Irak, scrie Deutsche Welle. Potrivit legislației daneze, dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru riscă o pedeapsă de până la șase ani de închisoare.

La una dintre adresele cercetate joi, poliția a găsit arme și muniții. Cei patru au fost identificați în urma unei colaborări strânse a poliției cu serviciile de spionaj, au anunțat autoritățile. Potrivit unor statistici, 125 de persoane au plecat din Danemarca pentru a lupta în Siria și Irak. Dintre acestea, 62 s-au întors.

Potrivit unui studiu al Centru Internațional de luptă împotriva Terorismului din Haga, aproximativ 4.000 de europeni s-au alăturat grupurilor extremiste care luptă în Irak sau Siria, și mai puțin de o treime dintre aceștia au revenit în țările de rezidență. Organizația teroristă Statul Islamic a difuzat în această săptămână un clip video în care sugerează că ar putea comite alte atacuri în capitale europene, după atentatele din Paris și Bruxelles.