Circa 3.000 de rachete au fost lansate în mai puțin de o săptămână din Fâșia Gaza spre teritoriul Israelului, a anunțat duminică armata acestui stat, care a lovit în replică enclava palestiniană.

De la începutul, luni seară, al ostilităților, "Hamas desfășoară un atac foarte intens în termeni de cadență și de tir", a declarat generalul Ori Gordin în cadrul unui briefing pentru jurnaliști, informează AFP, preluată de Agerpres. 

"Peste 1.000 de rachete care urmau să cadă asupra zonelor locuite au fost interceptate" de luni, a afirmat în același timp ministrul apărării, Benny Gantz, pe Twitter.

Armata a anunțat în cursul dimineții că a vizat 90 de poziții ale Hamas și ale Jihadului islamic, al doilea grup armat din enclavă, în ultimele 24 de ore în Gaza.

Domiciliul lui Yahya Sinwar, șef al biroului politic în acest teritoriu palestinian, a fost vizat de una dintre aceste lovituri israeliene. Nu se știe dacă el se afla sau nu în casa bombardată de armata israeliană, menționează AFP. 

Potrivit autorităților locale, tirurile israeliene s-au soldat cu 181 de morți, între care 52 de copii, și peste 1.200 de răniți în Fâșia Gaza, aflată sub blocadă israeliană de aproape 15 ani.

În Israel, zece persoane, printre care un copil și un soldat, au fost uciși de tiruri de rachete din enclava palestiniană.