Armata rusă își va intensifica atacurile asupra depozitelor ucrainene în care se află arme furnizate de Occident, a declarat marți ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, citat de Reuters.

El a mai spus că Rusia "a risipit mitul superiorității armelor occidentale" și că forțele sale au preluat inițiativa de-a lungul frontului de luptă de 1.000 km. Ministrul rus s-a referit la faptul că administrația de la Washington este pregătită să livreze Ucrainei un nou pachet de ajutoare militare în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari, în urma votului de sâmbătă al Camerei Reprezentanților.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa va primi în curând mai multe sisteme de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune ca parte a pachetului de ajutoare. Oficiali americani susțin că acesta va include, de asemenea, muniție și rachete interceptoare pentru sistemele de apărare antiaeriană.

"Proporțional cu amenințările reprezentate de SUA și aliații săi, vom continua să îmbunătățim compoziția și structura Forțelor Armate și vom spori producția celor mai populare arme și echipamente militare", a spus Serghei Șoigu. "Vom spori intensitatea atacurilor asupra centrelor logistice și depozitelor de arme occidentale". (Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA)