Mai multe explozii au fost auzite noaptea trecută în apropierea satului Voronkovo din raionul Rîbnița, scrie presa transnistreană, citată de publicația deschide.md.

Localitatea respectivă se află în apropierea hotarului moldo-ucrainean și se menționează că în urma exploziilor nimeni nu a avut de suferit.Totodată, după explozii locuitorii din Rîbnița au observat mai multe drone.

Sursa citată mai spune că așa-zisul Minister de Interne din Transnistria vine cu detalii privind exploziile care au avut loc în apropierea de localitatea Voronkovo din raionul Rîbnița. Potrivit datelor prezentate, în jurul orelor 21:40, două dispozitive explozive ar fi fost aruncate dintr-o dronă. Cu o oră mai târziu atacul a fost repetat.

''În apropiere de localitatea Voronkovo (Vărăncău n.e.) din raionul Rîbnița, pe locul unui fost aerodrom, au fost detonate patru dispozitive explozive'', a anunțat serviciul de presă al așa-numitului minister transnistrean de interne pe contul său de Telegram, fără a preciza originea atacurilor, relatează Agerpres.

Situația din Transnistria a început să devină tensionată la sfârșitul lunii aprilie, după o serie de împușcături și explozii în clădirile guvernamentale și în infrastructură, despre care responsabili locali susțin că au avut loc de pe teritoriul ucrainean.

Kievul a susținut că a fost o operațiune "sub steag fals" a Rusiei pentru pentru a acuza Ucraina de atacuri, precum și de pregătiri pentru o ofensivă, în timp ce Rusia a calificat incidentele drept o încercare de a atrage acest teritoriu în conflictul armat din Ucraina.

Un comandant în războiul Rusiei din Ucraina a declarat recent că unul dintre obiectivele invaziei rusești este crearea unui coridor cu acces în Transnistria, care se învecinează cu orașul ucrainean Odesa, amintește DPA.