Președintelui rus, Vladimir Putin, îi face plăcere să-și lase invitații să-l aștepte. Portalul Statista a făcut un top al politicienilor care au fost nevoiți să-l aștepte minute bune și chiar ore pe liderul de la Kremlin.

Președintele american, Barack Oama, l-a așteptat o dată timp de 40 de minute pe omologul său rus, fostul președinte și premier israelian Shimon Peres – o oră și jumătate, iar premierul japonez Shinzo Abe – trei ore.

Nici ucrainenii nu au fost tratați mai bine: Fostul premier Iulia Timoșenko a fost nevoită să aștepte trei ore, iar fostul președinte Viktor Ianukovici – patru ore.

Se poate însă și mai rău: în urmă cu trei ani, cancelarul german, Angela Merkel, a stat patru ore și 15 minute până a apărut liderul de la Kremlin.

Dar poate și mai traumatizantă pentru cancelarul german a fost întâlnirea de la Soci, din 2007. Atunci Putin a venit împreună cu labradorul său, în pofida faptului că Angela Merkel se teme de câini.

Anul trecut, președintele rus a susținut că nu știa că lui Merkel îi este frică de câini, precizând că și-a cerut scuze la puțin timp după întrevedere.  

Nici măcar Papa Francisc nu a fost scutit de obiceiul prost al președintelui rus, care l-a lăsat să-l aștepte aproape o oră, cu ocazia unei întrevederi din 2015. Mai norocoasă, Regina Elisabeta a II-a a stat doar 14 minute.