Preşedintelui rus, Vladimir Putin, îi face plăcere să-şi lase invitaţii să-l aştepte. Portalul Statista a făcut un top al politicienilor care au fost nevoiţi să-l aştepte minute bune şi chiar ore pe liderul de la Kremlin.

Preşedintele american, Barack Oama, l-a aşteptat o dată timp de 40 de minute pe omologul său rus, fostul preşedinte şi premier israelian Shimon Peres – o oră şi jumătate, iar premierul japonez Shinzo Abe – trei ore.

Nici ucrainenii nu au fost trataţi mai bine: Fostul premier Iulia Timoşenko a fost nevoită să aştepte trei ore, iar fostul preşedinte Viktor Ianukovici – patru ore.

Se poate însă şi mai rău: în urmă cu trei ani, cancelarul german, Angela Merkel, a stat patru ore şi 15 minute până a apărut liderul de la Kremlin.

Dar poate şi mai traumatizantă pentru cancelarul german a fost întâlnirea de la Soci, din 2007. Atunci Putin a venit împreună cu labradorul său, în pofida faptului că Angela Merkel se teme de câini.

Anul trecut, preşedintele rus a susţinut că nu ştia că lui Merkel îi este frică de câini, precizând că şi-a cerut scuze la puţin timp după întrevedere.  

Nici măcar Papa Francisc nu a fost scutit de obiceiul prost al preşedintelui rus, care l-a lăsat să-l aştepte aproape o oră, cu ocazia unei întrevederi din 2015. Mai norocoasă, Regina Elisabeta a II-a a stat doar 14 minute.