Un bărbat a deschis focul duminică într-o biserică din Texas, omorând 26 de persoane și rănind alte aproximativ 20, în plin serviciu religios. Devin Patrick Kelley, fost militar, a fost găsit mort în maşina sa.

Bărbatul care a deschis focul sâmbătă într-o biserică baptistă din Texas, ucigând cel puțin 26 de persoane, s-a sinucis cu un foc de armă, a anunțat șeriful comitatului Wilson, Joe Tackitt, într-un interviu acordat luni dimineața postului CBS News, informează Reuters.

***

Victimele au vârste între 5 și 72 de ani, iar printre persoanele ucise se numără și una din fiicele pastorului bisericii baptiste, în vârstă de 14 ani, relatează Agerpres, citând agenţiile internaţionale de presă.

Atacatorul, înarmat cu o pușcă de asalt și purtând o vestă antiglonț, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, o mică localitate din Texas. El și-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care și-a luat arma și l-a înfruntat.

Atacatorul a reușit să fugă, dar a fost găsit mort în mașina sa la puțin timp după aceea, fără a se ști la acest moment dacă s-a sinucis sau cineva a tras asupra sa.

Potrivit CNN, Devin Patrick Kelley a fost membru al Forţelor Aeriene Americane, activând la Baza Aeriană Holloman din New Mexico, din 2010 până când a fost concediat. El a compărut în 2012 în faţa curţii marţiale după ce şi-a agresat soţia şi copilul. Kelley a stat un an în închisoare.