Un polițist a murit, iar alți doi au fost răniți joi seară într-un schimb de focuri pe celebrul bulevard Champs-Elysées din Paris. Presupusul atacator a fost împușcat. O turistă a fost „rănită ușor”.

Poliția franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect, relatează Reuters. 

+++

Doi candidați la prezidențialele din Franța, lidera de extremă dreapta Marine Le Pen și conservatorul François Fillon, au anunțat anularea deplasărilor lor prevăzute vineri, după atacul armat comis pe bulevardul Champs Elysées. 

+++

Presupusul autor al atacului armat era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că își manifestase intenția de a ucide polițiști, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de AFP. O percheziție era în curs de desfășurare în noaptea de joi spre vineri în departamentul Seine-et-Marne, în regiunea pariziană, la domiciliul acestui individ, relatează Agerpres.

O turistă a fost „ușor rănită de glonț” în atacul de joi de pe Champs-Elysées, potrivit unei surse din cadrul poliției, scrie news.ro.

„Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic”, a scris Amaq, organul de propagandă al organizației teroriste.

„Cu puțin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o mașină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliției (...), un bărbat a coborât din mașină, a deschis focul cu o armă automată asupra mașinii de poliție, a ucis un polițist și a încercat să fugă căutând să ia ca țintă alți polițiști”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

„El a reușit să rănească alți doi și a fost împușcat de forțele de ordine”, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că acești polițiști au fost „luați intenționat ca țintă”. 

Binecunoscutul bulevard situat în centrul Parisului a fost închis circulației și importante forțe de poliție au fost desfășurate în cartier. 

Președintele Francois Hollande a declarat că pistele anchetei sunt „de ordin terorist” și a promis vigilență maximă în vederea alegerilor prezidențiale care au loc duminică în Franța.

Schimbul de focuri a avut loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, în timp ce Franța se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent soldate cu 238 de morți, notează Agerpres.