Rusia a lansat în cursul nopții de luni spre marți un atac aerian de o intensitate "excepțională" asupra Kievului și altor regiuni ale Ucrainei, dar armata ucraineană declară că a doborât toate cele 18 rachete lansate de inamic.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât la primele ore ale nopții trecute șase rachete hipersonice Kinjal, nouă rachete de croazieră Kalibr și trei rachete balistice, toate lansate de forțele ruse împotriva teritoriului ucrainean, într-unul dintre cele mai dense și mai variate atacuri de la începutul războiului, relatează Reuters și EFE, preluate de Agerpres.

"În jurul orei 03:30, invadatorii ruși au atacat Ucraina dinspre nord, sud și est cu 18 rachete de diferite tipuri, de pe uscat, de pe mare și din aer", au anunțat Forțele aeriene ucrainene într-un comunicat publicat marți.

"Cele 18 rachete au fost distruse de efectivele și sistemele de apărare antiaeriană ale Forțelor aeriene", se arată în comunicat.

Deși Forțele aeriene nu au specificat zona din țară în care au fost distruse aceste rachete, explozii puternice s-au auzit în centrul Kievului la ora menționată în comunicat.

La Kiev s-a înregistrat cel de-al optulea atac aerian în această lună.