Un elev de 18 ani a deschis focul cu o armă în incinta colegiului politehnic din Kerci (oraș-port în Crimeea), după care s-a sinucis, transmite agenția de presă rusă TASS. Cel puțin 17 persoane au murit.

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General de la Moscova a stabilit identitatea tânărului care a intrat în colegiu chiar înainte de incident, ținând în mână o armă de foc, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere.

"S-a stabilit că acesta este Vladislav Rosliakov, de 18 ani, elev în anul patru la respectivul colegiu", a declarat purtătoarea de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, relatează Agerpres.

Potrivit Comitetului de anchetă, elevii uciși au fost împușcați, după ce inițial autoritățile ruse evocaseră doar explozia unui "dispozitiv neidentificat".

"În baza datelor preliminare, anchetatorii consideră că tânărul (Vladislav Rosliakov) a deschis focul asupra elevilor colegiului, după care s-a sinucis", a reiterat Comitetul de anchetă rus, actualizând bilanțul morților în scădere, la 17 persoane ucise.


Totodată, Comitetul antiterorist din Rusia a subliniat că o bombă nedetonată a fost descoperită la colegiul din Kerci, unde s-a produs și o explozie, conform postului de televiziune rusesc RBK.