Al treilea membru al comandoului care a luat cu asalt sala de concerte Bataclan din Paris, pe 13 noiembrie, a fost identificat: un cetățean francez din Strasbourg, au declarat surse polițienești și judiciare pentru Le Parisien-Aujourd'hui en France.

Foued Mohamed-Aggad făcea parte dintr-un grup de tineri provenind dintr-un cartier muncitoresc din La Meinau, din Strasbourg.

Potrivit Le Parisien, Foued Mohamed-Aggad (23 ani) a plecat, în 2013, în Siria împreună cu fratele său Karim (25 de ani) și cu șapte prieteni radicalizați. Ei le-au spus apropiaților că se duc în Dubai. Doi dintre ei, frații Murad și Yassin Boudjellal, au fost uciși în Siria. Ceilalți, cu excepția lui Foued, au revenit în Franța în martie 2014, susținând că s-au ocupat cu acțiuni umanitare. Foued Mohamed-Aggad a rămas în Siria, comunicând permanent cu familia, potrivit declarațiilor mamei sale.

Ceilalți doi kamikaze au fost identificați imediat după atentate.

Ismaël Omar Mostefaï (29 de ani) s-a născut la Courcouronnes, o surburbie a Parisului, și a fost condamnat de opt ori pentru delicte de drept comun, între 2004 și 2010. Autoritățile erau la curent cu faptul că acesta se radicalizase, dar nu fusese implicat în acțiuni jihadiste.

Samy Amimour (28 de ani), originar din Drancy, a fost investigat și plasat sub control judiciar după ce a încercat să meargă în Yemen.


A dispărut în toamna lui 2013 pentru a se duce în Siria, fiind emis un mandat internațional de arestare pe numele lui.

Razii împotriva simpatizanților ISIS în Berlin și Saxonia 

Poliția germană efectuează percheziții în Berlin și în Saxonia, inclusiv în Leipzig, fiind vizate trei persoane suspectate de planificarea unui atac cu explozibil în capitală.

Cele trei persoane, originare din Africa de Nord, sunt acuzate de înființarea unei organizații teroriste și de planificarea unui acte de violență împotriva statului german.

Unul dintre ei ar fi încercat să recruteze noi membri pentru ISIS. El ar fi ajutat un tânăr de 17 ani să ajungă în Siria pentru a lupta alături de jihadiști.

Poliția a efectuat astfel de raiduri în Leipzig și în luna octombrie.