O petiție care prevede organizarea unui referendum privind ieșirea Austriei din Uniunea Europeană a fost semnată de 261.159 de cetățeni, peste pragul de 100.000 de semnături necesare pentru dezbaterea sa in Parlament, informează "The Local".

Cei 261.159 de cetățeni care susțin petiția reprezintă 4,12% din electorat. Cea mai mare susținere a petiției s-a înregistrat în provinciile Lower Austria (5,18%) și Carinthia (4,85%).

Petiția a fost inițiată de Inge Rauscher, o translatoare în vârstă de 66 de ani, care a lansat o solicitare similară în 2000. Petiția nu a ajuns să fie dezbătută în Parlament pentru că nu a întrunit numărul necesar de semnături, fiind susținută doar de 3,35% din electorat.

Inge Rauscher și-a exprimat constant dezacordul privind intrarea Austriei în Uniunea Europeană încă de la semnarea acordului de apartenență. Alături de susținătorii săi, ea este de părere că situația în Austria ar fi mai bună punct de vedere economic, social și al mediului dacă țara nu ar fi membru al UE.

Rauscher pune pe seama crizei financiare din Grecia numărul mare de susținători ai petiției, considerând că este "un rezultat extraordinar".