Un "nou posibil atentat a fost dejucat" în Franța, în cadrul unei operațiuni antiteroriste desfășurate în noaptea de sâmbătă spre duminică la Strasbourg și Marsilia, a anunțat luni ministrul de interne Bernard Cazeneuve, potrivit Reuters.

În total, în această operațiune desfășurată în cadrul unei anchete deschise de parchetul antiterorist de "peste opt luni", au fost arestate șapte persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani și de naționalități franceză, marocană și afgană, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Doi dintre suspecți au fost reținuți la Marsilia, iar ceilalți cinci la Strasbourg. Patru dintre aceste arestări au fost anunțate încă de duminică.

Ancheta "va încerca să stabilească rolul fiecărei persoane reținute și dacă atentatul astfel dejucat era un atac coordonat care viza să lovească simultan mai multe locuri", a precizat Cazeneuve.

Șase dintre cei reținuți erau cunoscuți de serviciile de informații, iar un marocan, "a cărui reședință nu era în Franța, a fost semnalat de o țară parteneră", a mai spus ministrul.

Aceste noi arestări ridică la 418 numărul persoanelor reținute în legătură cu rețele teroriste de la începutul anului, a precizat Bernard Cazeneuve.

De la 1 septembrie, au avut loc 143 de rețineri, 52 de persoane au fost încarcerate, iar 21 au fost plasate sub control judiciar.

Numai în luna noiembrie, 43 de persoane au fost reținute, dintre care 28 au fost inculpate, adică "tot atâtea atentate și drame evitate", a subliniat ministrul.