Rovana Plumb, propunerea României de comisar european la Transporturi, va fi audiată joi de Comisia juridică a Parlamentului European, ca urmare a unor nereguli din declarația sa de avere, anunță europarlamentrul PNL Siegfried Mureșan.

"Rovana Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condițiile pentru a deveni comisar european. Comisia Juridică a Parlamentului European a decis acum să o invite mâine pe Rovana Plumb la o audiere excepțională ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere ale domniei sale. Doar după aceea Comisia Juridică a Parlamentului European va da un verdict final. În acest moment Rovana Plumb face România de râs la nivel european", a scris Mureșan pe contul lui de Facebook.

Rovana Plumb nu este totuși singurul candidat la poziția de comisar european care are de dat explicații Comisiei Juridice. În total, zece candidați au prezentat informații suplimentare Comisiei pentru a detalia posibile conflicte de interese.

În urma explicațiilor scrise transmise de aceștia, Comisia a dat undă verde pentru șase candidați. Rovana Plumb și candidatul propus de Ungaria, Laszlo Trocsanyi, au fost invitați pentru a răspunde întrebărilor membrilor Comisiei JURI în ședința de joi.

Lui Janusz Wojciechowski (candidatul propus de Polonia) îi va fi transmisă o scrisoare cu întrebări suplimentare, iar lui Johannes Hahn (candidatul Austriei, actual comisar european pentru extindere) i se recomandă să vândă acțiunile deținute care ar putea provoca un conflict de interese.