Negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit s-a declarat duminică deschis față de o modificare a textului privind relațiile viitoare dintre UE și Regatul Unit dacă premierul britanic Theresa May și opoziția laburistă ajung la un acord.

'Acest text de 26 de pagini, care descrie relația viitoare, poate fi îmbunătățit, acesta este singurul lucru care este negociabil. Totul depinde doamna May și de domnul (Jeremy) Corbyn (liderul Partidului Laburist, n.red.)'', a declarat Barnier la Ploufragan (vestul Franței), cu ocazia unei reuniuni regionale, relatează AFP, preluată de Agerpres.

''Sper că discuția dintre doamna May și domnul Corbyn va putea avansa, orice este posibil'', a adăugat Barnier.

Acordul privind ieșirea Regatului Unit din UE are 600 de pagini și ''nu va exista un altul'', a ținut să precizeze reprezentantul blocului comunitar, reafirmându-și opoziția față de orice renegociere a acestui document.

Data ieșirii efective a Regatului Unit din UE, stabilită inițial pentru 29 martie 2019, este fixată acum pentru 12 aprilie dacă deputații britanici nu aprobă acordul de retragere.

Premierul britanic Theresa May a cerut vineri amânarea Brexitului până la 30 iunie 2019, într-o scrisoare trimisă președintelui Consiliului European, Donald Tusk, care a sugerat, la rândul lui, o amânare "flexibilă" de până la 12 luni.