Președintele Siriei, Bashar al-Assad, nu a exclus posibilitatea ca unii sirieni să lupte în Ucraina de partea Rusiei, scrie agenția rusă Tass.

Liderul sirian a amintit că atunci când a început războiul din Siria, erau mulți voluntari dispuși să lupte, nu doar din rândul sirienilor.

"Mulți oameni au venit să ajute guvernul sirian. Dacă voluntarii sirieni ajută partea rusă împotriva Ucrainei, ei nu vin prin guvern. Vor veni singuri și o vor face fără instrucțiuni politice. Știu că mulți sirieni simt o asemenea dorință", a spus Bashar al-Assad într-un interviu exclusiv pentru canalul de televiziune "Soloviov Live TV",  ale cărui imagini au fost difuzate pe postul de televiziune "Rossia-1" și pe platforma "Smotrim".

"Nu știu, poate că niște voluntari sunt deja acolo. Nu am informații despre asta", a subliniat Assad, care a vizitat Moscova.

Potrivit președintelui Siriei, sirienii susțin armata rusă, la fel cum armata rusă a susținut-o pe cea siriană. El a adăugat că cetățenii republicii știu bine că victoria Rusiei, o țară prietenoasă Siriei, va ajuta poporul sirian.

"Dacă prietenul tău este puternic, și tu ești puternic. Și înțelegem că bătălia de acolo afectează arena internațională. Și acum aceasta ne afectează și pe noi. Și dacă ordinea internațională se va schimba, ne va influența pozitiv, pentru că situația pe plan internațional se va îmbunătăți în cazul victoriei Rusiei în această luptă", a spus liderul sirian.

Sursa: RADOR