BBC scrie că nu mai puțin de 16 jucători din Top 50 au aranjat meciuri în ultimii 10 ani la cererea mafiei pariurilor din Rusia și Italia. Jurnaliștii vorbesc despre meciuri trucate la Wimbledon, dar și la alte mari competiții de tenis.

Jurnaliștii de la BBC au realizat o investigație legată de mafia pariurilor din tenis și meciuri trucate. Deși ei nu au publicat niciun nume, susțin că au suficiente dovezi despre meciurile trucate la cererea mafiei pariurilor.

Printre ei, spun jurnaliștii britanici, ar fi și jucători care au cucerit titluri de Grand Șlam, dar care au fost lăsați să-și continue activitatea.

BBC notează că jucătorii erau în legătură cu mafia pariurilor din Rusia și Italia.Jurnaliștii susțin că un jucător de tenis primea aproximativ 35.000 de euro pentru a pierde un meci.

Pe firul meciurilor trucate pentru mafia pariurilor a intrat și Unitatea pentru Integritate din Tenis, un fel de Poliție a tenisului. Președintele ATP Chris Kermode a declarat pentru BBC că este conștient că există meciuri trucate, dar susține că acestea sunt la nivele inferioare.

Jurnaliștii spun că și la Wimbledon au existat trei astfel de meciuri aranjate.

Liderul ATP, Novak Djokovici, confirmă că i s-au propus bani pentru trucarea unui meci

Novak Djokovici a confirmat că i s-au oferit 130.000 de euro pentru a pierde primul meci de la Sankt Petersburg Open, în urmă cu mulți ani. Liderul circuitului ATP este citat de GSP.ro, care nu indică, însă, sursa.

„Nu am fost abordat direct, ci prin oamenii care lucrau cu mine la acea vreme, care erau în echipă. Bineînțeles, am refuzat instant. Nu a fost nimic de dezbătut. Din păcate, au fost cîteva zvonuri că niște persoane din acea perioadă faceau astfel de lucruri. În următorii șase-șapte ani, nu am mai auzit de nimic similar. M-a făcut să mă simt teribil. Nu aș vrea să fiu în niciun fel asimilat unei asemenea povești. Pentru mine, asta e o crimă în sport”, a declarat Novak Djokovici pentru .