Comitetul de etică al FIFA a anunțat, miercuri, că a fost lansată o anchetă asupra fostului fotbalist german Franz Bekenbauer, suspectat că a cumpărat voturi pentru ca Germania să găzduiască Mondialul din 2006, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Potrivit Comitetului de etică, 11 persoane sunt în vizorul judecătorilor.

Pe lângă Franz Beckenbauer, este cercetat și spaniolul Angel Maria Villar, înlocuitorul lui Michel Platini la conducerea UEFA, acesta fiind cercetat într-un dosar vizând candidatura comună a Spaniei și Portugaliei la organizarea Campionatului Mondial din 2018.

Conform unor informații obținute de Spiegel, Comitetul de Organizare a Campionatului Mondial de Fotbal din Germania (2006), condus de Franz Beckenbauer, a cumpărat voturi pentru obținerea organizării acestei competiții.

Spiegel a relatat recent că șeful concernului Adidas de atunci, Robert Louis-Dreyfus, ar fi alimentat un fond secret de 10,3 milioane franci elvețieni.

Documente secrete obținute de Spiegel arată că Franz Beckenbauer și actualul președinte al Federației Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, au transferat într-un cont al FIFA din Geneva suma 6,7 milioane euro.