Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri că îl va sprijini pe Matteo Salvini, preşedintele Ligii Nordului (extremă-dreapta), în eforturile acestuia de a forma un guvern.

Cele patru partide din coaliţia de centru-dreapta au convenit în timpul campaniei electorale ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să conducă noul guvern, aminteşte agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, devansând formaţiunea Forza Italia, a lui Berlusconi, care a obţinut numai 14% din voturi.

"Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui (Matteo) Salvini de a forma un guvern", a declarat Berlusconi pentru Corriere della Sera.

Mişcarea 5 Stele (antisistem) a devenit primul partid al ţării, cu peste 31% din voturi. Coaliţia formată din Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, Liga Nordului (extrema dreaptă), plus două formaţiuni mai mici, ar obţine circa 37%, mult peste rezultatul obţinut de Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Matteo Renzi (19%).