Președintele Biden a stârnit un nou semnal de alarmă, el părând să se arate confuz în timpul ultimei sale conferințe de presă, până într-acolo încât a uitat numele organizației Hamas, arată New York Post.

Marți, cel mai în vârstă președinte american din istorie a fost întrebat despre mersul actualelor negocieri dintre această organizație teroristă și Israel, după ce anterior el a rostise un discurs pe tema promovării unei noi legi vizând securitatea frontierelor.

„Există o anume organizație, nu vreau să, nu vreau să”... a declarat ‚conducătorul-șef’ în vârstă de 81 de ani. „Permiteți-mi să-mi aleg cuvintele – e o anume mișcare, a fost o ripostă din partea... oh”, a spus el, făcând din nou o pauză în timp ce se uita drept în față cu aceeași privire pierdută.

„A fost o ripostă... din... partea opoziției, dar hm...”, a spus el

.Părând confuz în privința lucrurilor pe care ar fi trebuit să le spună, Biden s-a uitat brusc în sus, spre stânga, de unde a obținut îndrumarea atât de necesară.

„Da, îmi cer scuze pentru Hamas”, a spus el despre gruparea aflată în spatele războiului cu Israelul, un aliat-cheie al Statelor Unite.

Dean Phillips, care contestă nominalizarea președintelui din partea democraților, s-a numărat printre cei care nu și-au putut stăpâni groaza la vederea imaginilor.

„Sunt criticat pentru că sunt corect și susțin deschis ceea ce de-obicei se păstrează sub tăcere – niște lucruri despre care membrii Partidului Democrat nu discută decât în plan privat”, a declarat el într-un mesaj postat pe X.„Sunt un admirator al președintelui. L-am votat și l-am susținut în campanie. A fost la mine în casă și s-a arătat amabil față de familia mea”.

„Dar să vă fie rușine tuturor celor care spuneți că totul este în regulă”, a continuat Phillips. „Ne îndreptați pe noi – și pe el - spre un dezastru, și știți prea bine asta”.

Corespondentul canalului Sky News, Mark Stone, a calificat și el momentul drept unul ieșit din comun. „A fost clar că el nu-și putea aminti cuvântul ‚Hamas’ și a trebuit să fie ajutat de un reporter aflat la Casa Albă”, a declarat Stone pentru canalul său din Regatul Unit.

„Nu este prima oară – de atâtea ori în ultimii ani, el a șovăit în privința cuvintelor, iar eu cred că lumea, pe drept sau pe nedrept, vede în asta mai mult decât o simplă bâlbâială”, a subliniat el.

„S-a întâmplat de mai multe ori, iar eu cred că, mă rog, asta reflectă vârsta”.

În America, e multă lume care crede că acest om nu va fi capabil să lupte în viitoarele alegeri, care se anunță brutale.

Biden este deja cel mai în vârsta președinte încă în exercițiu, iar dacă va fi ales pentru un nou mandat de patru ani, el și-ar părăsi funcția la vârsta de 86 de ani.

Dar, după cum afirmă Stone, „omul urmează să lupte, Donald Trump este și el bătrân și pare și el să încurce lucrurile.

Așadar, din partea ambelor fronturi, avem în frunte doi oameni bătrâni care ar urma să fie președintele Statelor Unite – asta da, afacere”.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA