Peste 2.000 de bărbaţi au fost implicaţi în agresiunile care au avut loc în noaptea de Anul Nou în mai multe orașe din Germania, potrivit unor surse din cadrul poliției citate de Süddeutsche Zeitung. Doar 120 dintre ei au fost identificaţi.

În noaptea de Revelion, peste 1.200 de femei au fost victime ale agresiunilor sexuale la Köln, Hamburg, Stuttgart şi în alte oraşe germane, conform unor informaţii din raportul final al Oficiului Federal pentru Anchete Penale (BKA) obţinute de NDR, WDR şi Süddeutsche Zeitung.

Potrivit estimărilor făcute de poliţişti, în acele incidente au fost implicaţi peste 2.000 de bărbaţi. Au fost însă identificaţi doar 120 de suspecţi.

Raportul arată că, în întreaga ţară, au fost comise 642 de agresiuni sexuale, fiind identificaţi 47 de suspecţi. În alte 239 de cazuri la agresiunile sexuale s-au adăugat şi furturi, poliţia identificând 73 de suspecţi. Cei mai mulţi suspecţi sunt originari din Africa de Nord.

Dintre cele 1.200 de femei victime ale agresiunilor, 650 au fost în Köln, peste 400 în Hamburg şi mai multe în Stuttgart, Düsseldorf şi în alte oraşe.

Cum atacurile asupra femeilor au fost comise de către grupuri, BKA estimează că peste 2.000 de bărbaţi au fost implicaţi. Jumătate din suspecţi se aflau de mai puţin de un an în Germania, la data comiterii infracţiunilor. "În acest sens există o legătură între apariţia fenomenului şi imigraţia masivă din 2015", apreciază autorii raportului. 

Până în prezent, au existat doar patru condamnări pentru agresiunile sexuale din ajunul Anului Nou. Doi bărbaţi care au comis agresiuni în Nürtingen şi Düsseldorf au fost condamnaţi la închisoare, în timp ce doi bărbaţi au primit cu suspendare, pentru delictele comise în Köln.

Au fost şi cazuri în care suspecţii care au fost achitaţi, în Köln şi Hamburg. BKA a motivat aceste decizii prin lipsa unor probe clare şi a descrierilor neconcludente făcute de femeile agresate. Prin urmare, directorul BKA, Holger Münch a cerut sporirea forţelor de poliţie pe străzi şi a supravegherii video.

Totodată, Münch susţine că nu există dovezi că acţiunile au fost premeditate. Declaraţia sa o contrazice pe cea a ministrului Justiţiei, Heiko Maas, care susţinuse atunci că este vorba de "o nouă formă de crimă organizată”.