Peste 2.000 de bărbați au fost implicați în agresiunile care au avut loc în noaptea de Anul Nou în mai multe orașe din Germania, potrivit unor surse din cadrul poliției citate de Süddeutsche Zeitung. Doar 120 dintre ei au fost identificați.

În noaptea de Revelion, peste 1.200 de femei au fost victime ale agresiunilor sexuale la Köln, Hamburg, Stuttgart și în alte orașe germane, conform unor informații din raportul final al Oficiului Federal pentru Anchete Penale (BKA) obținute de NDR, WDR și Süddeutsche Zeitung.

Potrivit estimărilor făcute de polițiști, în acele incidente au fost implicați peste 2.000 de bărbați. Au fost însă identificați doar 120 de suspecți.

Raportul arată că, în întreaga țară, au fost comise 642 de agresiuni sexuale, fiind identificați 47 de suspecți. În alte 239 de cazuri la agresiunile sexuale s-au adăugat și furturi, poliția identificând 73 de suspecți. Cei mai mulți suspecți sunt originari din Africa de Nord.

Dintre cele 1.200 de femei victime ale agresiunilor, 650 au fost în Köln, peste 400 în Hamburg și mai multe în Stuttgart, Düsseldorf și în alte orașe.

Cum atacurile asupra femeilor au fost comise de către grupuri, BKA estimează că peste 2.000 de bărbați au fost implicați. Jumătate din suspecți se aflau de mai puțin de un an în Germania, la data comiterii infracțiunilor. "În acest sens există o legătură între apariția fenomenului și imigrația masivă din 2015", apreciază autorii raportului. 

Până în prezent, au existat doar patru condamnări pentru agresiunile sexuale din ajunul Anului Nou. Doi bărbați care au comis agresiuni în Nürtingen și Düsseldorf au fost condamnați la închisoare, în timp ce doi bărbați au primit cu suspendare, pentru delictele comise în Köln.

Au fost și cazuri în care suspecții care au fost achitați, în Köln și Hamburg. BKA a motivat aceste decizii prin lipsa unor probe clare și a descrierilor neconcludente făcute de femeile agresate. Prin urmare, directorul BKA, Holger Münch a cerut sporirea forțelor de poliție pe străzi și a supravegherii video.

Totodată, Münch susține că nu există dovezi că acțiunile au fost premeditate. Declarația sa o contrazice pe cea a ministrului Justiției, Heiko Maas, care susținuse atunci că este vorba de "o nouă formă de crimă organizată”.