Bilanțul coliziunii a două trenuri de pasageri în sudul Italiei a crescut la 27 de morți și 50 de răniți, a anunțat miercuri agenția de presă italiană ANSA, citată de DPA. MAE verifică dacă sunt și români printre victimele accidentului.

Accidentul s-a produs marți, în jurul prânzului, pe un segment de cale ferată dintre localitățile Corato și Andria, în apropiere de orașul Bari, pe coasta Mării Adriatice, scrie Agerpres.

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente, notează Reuters.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul nu sunt clare pentru moment, însă premierul Matteo Renzi a promis că se va face lumină în această tragedie. Ancheta se îndreaptă spre ipoteza erorii umane.

Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri. În prezent au loc lucrări pentru construcția unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor.