Statul ar trebui să controleze mult mai riguros difuzarea ''informațiilor distructive, care afectează psihicul copiilor și adolescenților'' pe internet, prin crearea, de exemplu, a unei ''poliții a informațiilor''.

Declarația îi aparține președintelui Comisiei pentru problemele familiei, protecția maternității și a copilăriei din cadrul Partiarhiei Moscovei și a Întregii Rusii, preotul Fiodor Lukianov.

Potrivit agenției de presă RBC, preluată de Rosbalt, Lukianov a făcut această declarație în discursul său susținut la cel de-al 24-lea Consiliul Mondial al Poporului Rus, intitulat ''Ortodoxia și pacea în secolul al XXI-lea''.

Potrivit acestuia, internetul ''atacă psihicul și sufletele'' copiilor, crescând exponențial și proporțional propaganda agresiunii, violenței, extremismului, sinuciderii, urii față de familie'', precum și ''conținutul antireligios''.

Conform lui Lukianov, situația trebuie ''reglementată extrem de sever'', introducând, în special, ''sancțiuni dure care să vizeze și să afecteze cifra de afaceri, astfel încât companiile să elimine conținutul negativ.

La 20 octombrie, proiectele de lege privind interzicerea completă a ''propagandei relațiilor sexuale netradiționale'' au fost înaintate spre aprobarea Dumei de Stat. Consiliul pentru Drepturile Omului din Rusia a precizat că amendamentele propuse nu restrâng libertatea de exprimare. (Sursa: RADOR)