Fostul premier britanic Boris Johnson a decis să refuze un interviu cu Tucker Carlson, jurnalistul american care l-a intervievat recent pe Putin, după moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, relatează La Razon.

Inițial, Johnson acceptase întâlnirea cu Carlson pentru suma menționată, care, potrivit echipei sale, ar fi fost donată pentru organizații de caritate pentru veteranii de război ucraineni.

După refuzul fostului premier britanic, prezentatorul american a ales să amâne invitația, după ce s-a simțit "supărat" pentru că Johnson l-a acuzat că este o marionetă a Kremlinului după controversatul său interviu cu președintele rus.

Carlson a explicat că, atunci când l-a abordat pe fostul premier, un membru al echipei lui Johnson a subliniat că "o să-l coste un milion de dolari" și "apoi își va explica poziția față de Ucraina". Jurnalistul a adăugat: "Nu îl apăr pe Putin, dar el nu a cerut un milion de dolari... Toate acestea sunt o extorcare mizerabilă".

"Dacă faci bani dintr-un război, poți trata cu Dumnezeu pentru asta, pentru că acest lucru este cu adevărat imoral", a adăugat Carlson.

Un purtător de cuvânt al lui Johnson a indicat că "această versiune nu este adevărată".

Este cea mai recentă escaladare a unei dispute dintre cei doi, după ce Johnson și-a folosit rubrica din Daily Mail pentru a-l numi pe Carlson "trădător al jurnalismului" pentru interviul său cu președintele rus.

Johnson a susținut că prezentatorul a trădat "telespectatorii și ascultătorii din întreaga lume" pentru că nu l-a criticat pe Putin pentru "tortură, violuri și aruncarea în aer a  grădinițelor" în Ucraina.

În interviul acordat lui Carlson, Putin a spus că Johnson a contribuit la zădărnicirea unui acord menit să pună capăt războiului, o afirmație care a fost respinsă de fostul premier britanic și de către personalități ucrainene de rang înalt.

De când a părăsit Parlamentul britanic, fostul premier a câștigat milioane de lire sterline în discursuri și apariții, din care 3,7 milioane de lire sterline în 2023.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA