Boris Johnson, fostul primar al Londrei, a fost numit ministru de Externe în Guvernul condus de Theresa May, relatează agențiile de presă. Fostul șef al diplomației, Phillip Hammond, a preluat conducerea Finanțelor după demisia lui George Osborne.

Boris Johnson a fost considerat favorit la funcția de lider al Partidului Conservator și al Guvernului, după ce majoritatea britanicilor au decis ieșirea țării din Uniunea Europeană, iar David Cameron și-a anunțat demisia.

Fostul primar a renunțat să se mai înscrie în cursă după ce aliatul său, Michael Gove, l-a trădat.

Boris Johnson, unul dintre liderii taberei Leave, a ajuns acum ministrul de Externe în noul Guvern condus de Theresa May, cu toate că, în campanie, a susținut-o pe rivala noului premier, Andrea Leadsom.

Totuși, el va avea un rol limitat în negocierile privind viitoarele relații ale Marii Britanii cu blocul comunitar. 

David Davis este ministrul pentru Brexit

David Davis, unul dintre parlamentarii conservator veterani și susținători ai ieșirii Marii Britanii din UE, a fost numit la conducerea nou-înființatului Minister pentru Brexit.

Euroscepticul David Davis a ocupat, printre altele, funcțiile de ministru adjunct de Externe și ministru de interne în cabinetul din umbră.

În 2005, Davis a pierdut cursa pentru șefia conservatorilor în fața lui Cameron.

George Osborne a plecat

George Osborne, ministrul de Finanțe în cabinetul condus de David Cameron, a demisionat din funcție. El a fost înlocui miercuri de Theresa May, cu Philip Hammond, care a deținut funcția de ministru de Externe în Guvernul condus de Cameron.