David Cameron, care va rămâne în istorie ca premierul britanic din cauza căruia a apărut Brexitul, a afirmat că nu regretă că a organizat referendumul privind ieșirea din Uniunea Europeană, dar se gândește "în fiecare zi" la consecințele acestuia.

"Mă gândesc la asta în fiecare zi (...) și faptul că noi am pierdut și toate consecințele (...) și sunt profund îngrijorat de ce ne va rezerva viitorul", a declarat fostul lider conservator într-un interviu pentru cotidianul The Times, înainte de publicarea, joi, a memoriilor sale, For the Record, relatează Agerpres.

În 2013, David Cameron a promis această consultare populară pentru a încerca să liniștească aripa eurosceptică a formațiunii sale conservatoare și în fața ascensiunii partidului eurofob și anti-imigranți UKIP, condus de Nigel Farage. Potrivit presei britanice, fostul premier era convins că referendumul nu va trece. Însă, în iunie 2016, 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexit.

În opinia sa, un Brexit fără acord ar fi "rău": "Chiar sper că nu se va întâmpla".

David Cameron a ținut să adauge că al doilea referendum nu poate fi exclus pentru ieșirea din criză, "deoarece suntem încolțiți".