Doi foști premieri britanici, conservatorul John Major și succesorul său, laburistul Tony Blair, nu exclud posibilitatea unui nou referendum cu privire la relația Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

În două intervenții separate, cei doi foști prim-miniștri, care au făcut campanie pentru menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, au susținut că procesul de ieșire din UE este încă reversibil, transmite AFP, preluată de Agerpres.

John Major s-a pronunțat, cu prilejul unui dineu privat, împotriva ”tiraniei majorității”, apreciind ca ”perfect credibilă” organizarea unui nou referendum cu privire la termenii acordului cu UE.

La rândul său, Tony Blair susține că este ”încă posibil să fie oprit Brexitul dacă poporul britanic o va decide, după ce a văzut ce implică acesta în mod real”.

”Nu spun că (Brexitul) va fi oprit, ci că este posibil”, a afirmat Blair, într-un interviu apărut joi în publicația New Statesman.

Curtea Supremă urmează să se pronunțe la începutul lunii ianuarie 2017 asupra recursului Guvernului la decizia Înaltei Curți ce solicită cabinetului să obțină acordul Parlamentului pentru declanșarea oficială a ”divorțului” de Uniunea Europeană.