Noua unitate organizatorică va funcționa direct sub conducerea premierului Viktor Orbán.

În Ungaria va fi înființată o nouă unitate organizatorică, și anume Biroul Militar al premierului, care se va afla sub coordonarea directă a premierului Viktor Orbán, potrivit Monitorului Oficial al Ungariei, citat de portalul telex.hu.

Conform prevederii, în vederea susținerii activității premierului și a îndeplinirii atribuțiilor acestuia, va funcționa acum, pe lângă Biroul premierului, Biroul de programe al premierului și Biroul Militar al premierului. Activitatea șefului Biroului Militar al premierului va fi coordonată direct de Viktor Orbán.

În ceea ce privește rolul Biroului, Monitorul Oficial menționează: ”Biroul Militar al premierului îndeplinește sarcinile definite de premier cu privire la monitorizarea și implementarea atribuțiilor Ministerului Apărării și ale Forțelor de Apărare ungare, și monitorizează, de asemenea, implementarea strategiilor și programelor de dezvoltare a forțelor de apărare și a industriei de apărare, conform intenției conducerii”.

Népszava a scris încă din septembrie că Guvernul Orbán va crea așa-numitul Birou de Administrare a Apărării, care va fi condus de Antal Rogán, ministru al Cabinetului premierului.

Despre structura și funcționarea acestui birou au fost publicate acum câteva detalii. Sursa: RADOR