Directorul executiv al companiei Bulgargaz, Denița Zlateva, a anunțat că gazele naturale s-ar putea ieftini, de luna viitoare, cu aproape 32%, prețul fiind de circa 240 de leva (aproximativ 120 de euro) pe MW/h.

Motivul principal este că, de la 1 octombrie, interconectorul de gaze bulgaro-grec se așteaptă să devină funcțional, iar Bulgaria va primi prin intermediul său toate cantitățile de gaze azere convenite.

"Scumpirea actuală de pe bursele internaționale se va reflecta asupra prețului în noiembrie", a precizat Zlateva, adăugând că există un mare interes pentru cele patru licitații anunțate privind furnizarea de gaze naturale lichefiate, atât pe termen scurt, cât și pe o perioadă de 10 ani.

"Faptul că avem companii din America, Europa, Orientul Mijlociu, China arată că aceasta este abordarea corectă. Sper că prin aceste proceduri deschise, transparente, competitive vom obține și un preț bun pentru noiembrie. Nu suntem îngrijorați că nu va fi furnizată cantitatea necesară de gaze naturale. Scopul nostru este să avem prețuri competitive", a menționat directorul companiei bulgare.

Bulgargaz va prezenta solicitarea sa finală privind prețul pe 1 octombrie. 

Sursa: RADOR