Ministrul interimar al afacerilor externe din Bulgaria, Nikolai Milkov, a deschis conferința internațională a Forumului de Sofia cu tema: "O privire asupra provocărilor de securitate în lumea fragmentată: combaterea activităților hibride ruse".

La conferință participă reprezentanți ai instituțiilor bulgare, corpului diplomatic, mediului academic, experți în securitate și apărare, jurnaliști, analiști din diverse țări, precum și reprezentanți ai NATO și UE, scrie Darik.

În deschiderea forumului, șeful diplomației bulgare a declarat: "În paralel cu acțiunile militare agresive ale Rusiei, ne confruntăm cu o creștere fără precedent a diferitelor atacuri hibride care vizează subminarea stabilității Bulgariei și, prin urmare, a valorilor și proceselor noastre democratice".

"Agresiunea rusă, care are loc în imediata apropiere a granițelor Bulgariei, reprezintă o încălcare gravă a ordinii juridice internaționale și a dat o lovitură gravă arhitecturii existente a securității internaționale, ducând la consecințe semnificative pentru viața publică și politică, inclusiv în Bulgaria. Rusia folosește un arsenal complet de tactici hibride, instrumentalizarea aprovizionării cu energie și alimente de bază, activități cibernetice de control asupra tehnologiilor sensibile, intensificarea fără precedent a propagandei care vizează destabilizarea politică internă a societăților noastre, provocând nemulțumire și reducerea solidarității cu Ucraina", a mai spus el.

Sursa: RADOR