Liderul socialiștilor din Parlamentul European a declarat miercuri că Summitul de la Sibiu din 9 mai reprezintă o ocazie unică pentru liderii UE de a trimite cetățenilor europeni un semnal îndrăzneț de reînnoire.

"Summitul de la Sibiu din 9 mai, ziua Declarației lui Schuman, reprezintă o ocazie unică pentru liderii UE de a trimite cetățenilor europeni un semnal îndrăzneț de reînnoire. Nu putem menține practicile actuale, când planeta noastră e sub o amenințare istorică, unii copii trăiesc în sărăcie, în timp ce marile companii plătesc taxe aproape de zero”, a declarat miercuri liderul Grupului S&D din Parlamentul European, Udo Bullmann. 

Eurodeputatul german susține că, sub conducerea conservatorilor, UE nu a reușit să ofere răspunsuri adecvate la aceste provocări majore din ultimii ani.  

”Acest lucru a dat impuls forțelor naționaliste și de dreapta, care se hrănesc din  frica oamenilor. Dacă vrem să oprim această spirală descendentă, trebuie să punem Europa pe o direcție complet nouă, având ca busolă Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030 ale Organizației Națiunilor Unite”, a mai afirmat Bullmann, citat într-un comunicat. 

El a precizat că pentru Grupul S&D această agendă va fi punctul de plecare pentru toate discuțiile privind constituirea noului Parlament European și alegerea viitorului președinte al Comisiei Europene.