Camera Comunelor a adoptat luni seară controversatul proiect de lege care încalcă Tratatul Brexit, după ce, în cursul după-amiezii, Londra se declarase dispusă să renunțe ulterior la clauzele care au declanșat o nouă criză în relația cu UE.

Textul adoptat include și aranjamentele vamale pentru provincia britanică a Irlandei de Nord și reintroducerea unei frontiere cu Irlanda, după ce Camera Lorzilor aprobase o eliminare a acestor articole din proiectul de lege, relatează BBC Online.

Adoptarea proiectului survine la scurt timp după ce Guvernul britanic declarase luni după-amiază că e dispus să renunțe la clauzele controversate care au determinat Bruxellesul să inițieze o procedură de încălcare a dreptului comunitar împotriva Marii Britanii.

Guvernul a anunțat într-un comunicat că va retrage proiectul de lege în funcție de negocierile cu UE.

Luni, Michael Gove și vicepreședintele Comisiei Europene Maros Sefcovic au lucrat ”în mod constructiv" asupra punerii în aplicare a Tratatului de retragere, a precizat Guvernul britanic.  

Premierul Boris Johnson va avea o discuție cu șefa CE Ursula von der Leyen.

Proiectul de lege urmează să revină săptămâna aceasta în Camera Lorzilor, după care va fi trimis din nou în Camera Comunelor pentru ultima lectură.