Agenția internațională dorește să stabilească identitatea victimelor găsite în morminte improvizate, de-a lungul anilor, în cele trei țări, și suspectate că ar fi protagonistele unor cazuri de crimă care nu au fost niciodată rezolvate.

Există ipoteza traficului de ființe umane, notează Euronews.

Interpol a lansat miercuri în mod oficial operațiunea "Identify me", o campanie de identificare a 22 de femei ale căror rămășițe au fost găsite în Germania, Olanda și Belgia în ultimii ani.

Sprijinită de forțele de poliție ale țărilor în cauză, poliția internațională investighează de ceva vreme cazurile lor, suspectate a fi crime care nu au fost niciodată rezolvate.

Despre aceste victime nu se știe cine sunt, de unde provin și de ce au fost găsite rămășițele lor în aceste locuri. Agenția internațională crede că probabil provin din țări diferite decât cele în care au fost găsite cadavrele lor, unele ar putea fi originare din Europa de Est.

Teama, deși nu este confirmată nicio ipoteză, este că unele dintre aceste femei au fost victime ale traficului de persoane din Europa de Est.

Femeile au fost îngropate în morminte puțin adânci sau improvizate. Teoria Interpolului este, așadar, că au fost transportate ulterior în locurile unde au fost găsite rămășițele, pentru a îngreuna evoluția investigațiilor.

Obiectivul principal al campaniei este, în primul rând, stabilirea identității victimelor, pas care s-ar putea dovedi fundamental în arestarea responsabililor. Agenții dețin mostre de ADN de la majoritatea femeilor și speră că publicarea fotografiilor lor și puținele informații despre ele vor determina pe cineva să le recunoască și să iasă în față. Dacă apar rude, ar fi posibil să se compare materialul genetic și să se confirme cu ușurință identitatea lor.

Prin operațiunea "Identify me", este pentru prima dată când astfel de informații sensibile, rezervate în mod normal polițiștilor, sunt făcute publice. Interpol a înrolat chiar câteva personalități cunoscute din cele trei țări pentru a-și promova campania.

Sursa: RADOR