Șeful Guvernului de la Viena e anchetat pentru o posibilă mărturie falsă în Parlamentul, în cadrul investigației privind consecințele scandalului Ibizagate, care a dus la căderea precedentului Cabinet, condus tot de Kurz.

Anunțul a fost făcut miercuri chiar de către Sebastian Kurz, într-o conferință de presă.

Potrivit Reuters, Kurz a declarat că el și șeful său de cabinet fac obiectul unei anchete.

O comisie parlamentară de anchetă investighează presupusa negociere a unor funcții politice și posibila influență a donațiilor pentru partid asupra deciziilor politice în timpul Guvernului precedent, format din Partidul Popular (ÖVP, formațiunea lui Kurz) și Partidului Libertății (FPÖ) - cel de la care a pornit scandalul Ibizagate.

Partidul NEOS a depus o plângere după ce cancelarul și șeful său de cabinet au negat că ar fi existat o complicitate în cazul numirii lui Thomas Schmid, un apropiat al lui Sebastian Kurz, în funcția de director al companiei de stat ÖBAG.

Fostul liderul șef al extremei drepte FPÖ și ex-vicecancelar Heinz-Christian Strache a fost inculpat recent pentru corupție, în dosarul Ibizagate.

În 2019, Guvernul a demisionat după ce au apărut în presă filmări din 2017 cu președintele FPÖ filmat într-o vilă din Ibiza, în timp ce se declara dispus să primească finanțări oculte.