Israelul va începe pauze de câte patru ore zilnic, în atacurile din nordul Fâșiei Gaza, pentru a permite oamenilor să se refugieze din calea ostilităților, a anunțat joi Casa Albă, în ceea ce a numit drept "un pas în direcția corectă".

Purtătul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a declarat că pauzele au fost convenite în urma discuțiilor din ultimele zile dintre oficiali americani și israelieni, inclusiv convorbirile pe care președintele american, Joe Biden, le-a avut cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, relatează Reuters.

Kirby a mai spus că aceste pauze vor permite oamenilor să fugă din calea luptelor și vor crea condiții pentru livrarea ajutoarelor umanitare, putând fi folosite și ca o cale de a scoate ostaticii din Fâșia Gaza. "Israelienii ne-au spus că nu vor exista operatiuni militare în aceste zone, pe durata pauzei, iar acest proces începe astăzi", a spus Kirby.

"Înțelegem că Israelul va începe să implementeze pauze de câte patru ore în zone din nordul Fâșiei Gaza, acestea urmând a fi anunțate cu trei ore în avans", a spus purtătorul de cuvânt. El a descris aceste vești drept un pas în direcția corectă.

"Credem că aceștia sunt primi pași semnificativi aici și evident vrem ca aceștia să continue atât timp cât este necesar." Kirby a adăugat că o încetare a focului între Israel și Hamas nu este în regulă, pentru că ar ajuta Hamas să legitimeze ce a făcut pe 7 octombrie, iar noi, pur și simplu nu vom susține asta în acest moment”.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA