Europa va suferi în următorii 10-20 de ani consecințele negative ale respingerii energiei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS, informează ANSA.

Europa va suferi în următorii 10-20 de ani consecințele negative ale respingerii energiei rusești, a amenințat Kremlinul, prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, citat de TASS, 
adăugând că SUA profită de criza energetică a Europei pentru a-și vinde gazul ''de trei ori mai scump''.

Decizia de a introduce plafonul de preț al importurilor din Rusia adoptată de UE la instigarea Statelor Unite poate destabiliza piața mondială a energiei, a mai adăugat Peskov, conform unui raport Interfax.

Luni, președintele rus Vladimir Putin va prezida Consiliul de Securitate de la Moscova, ca urmare a exploziei de la podul Kerci din Crimeea, iar viceprim-ministrul rus, Marat Khusnullin, a anunțat că scafandrii ruși vor examina amploarea avariei.

Ministerul Transporturilor din Rusia a anunțat că trenurile de marfă și de pasageri circulă conform orarului pe podul din Crimeea și că serviciul de feribot dintre Crimeea și regiunea rusă Krasnodar funcționează normal.

Sursa: RADOR