Experții Comisiei Europene și reprezentanții Guvernului român nu s-au înțeles asupra modificărilor Codului Fiscal, adoptate miercuri în Parlament. Din acest motiv, FMI a decis să-și anuleze vizita planificată în luna iulie, la București. 

Măsurile de relaxare fiscală, impuse de noul Cod Fiscal nu au fost pe placul oficialilor europeni. La întrunirea pe care ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a avut-o cu experții financiari din cadrul UE, s-a decis ca vizita planificată de Fondul Monetar Internațional în luna iulie, să fie suspendată.

Azi au fost discuții între CE, ceilalți colegi miniștri pe fiecare subiect pe care îl au în gestiune. Au fost discuții fructuoase. Un singur punct de pe agendă nu a fost cel asupra căruia încă nu ne-am înțeles și asupra căruia nu este un acord - Codul Fiscal,

a declarat ministrul Eugen Teodorovici, citat de Digi24.ro

Teodorovici a recunoscut că deficitul bugetar va crește însă el speră la o creștere economică care să susțină bugetul României.

Vă reamintim că Parlamentul a votat miercuri (24 iunie), în plenul Camerei Deputaților, noul Cod Fiscal, potrivit căruia cota standard de TVA va scădea de la 24% la 19% începând cu 1 ianuarie 2016.

Măsura a fost aspru criticată de Bruxelles, care și-a arătat reticența dinaintea adoptării acesteia. 

Sursă: Digi24.ro