La mai bine de o săptămână de la violențele de la Köln rămân încă întrebări fără răspuns. Un raport al Ministerului de Interne din Renania de Nord-Westfalia arată că șapte suspecți ar fi intrat ilegal în Germania, notează Welt Online.

După incidentele de Anul Nou, poliția locală investighează 19 suspecți, toți cetățeni străni.

10 dintre ei sunt solicitanți de azil, potrivit raportului publicat, luni, la Düsseldorf, de Ministerul de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia (NRW). Șapte suspecți se pare că au intrat ilegal în Germania, iar doi sunt minori neînsoțiți.

14 dintre cei 19 provin din Maroc și Algeria. Patru dintre ei se află în arest preventiv, după evenimentele de la Köln.

Raportul mai arată că niciunul dintre suspecți nu are reședința în acest oraș. 

Vineri, poliția federală anunțase existența a 31 de suspecți, dintre care 18 solicitanți de azil, conform unui purtător de cuvânt.  

Între timp, numărul plângerilor a depășit 500.   

Ralf Jäger, ministrul de interne din Renania de Nord-Westfalia, a declarat, luni, că, din relatările martorilor, din raportul poliției locale și din descrierile poliției federale, rezultă că aproape toți cei suspectați de comiterea agresiunilor din Köln sunt migranți.

Pe de altă parte, el a avertizat, în timpul prezentării raportului în fața aleșilor locali, că nu trebuie stigmatizați străinii în urma acestor evenimente.

Avertismentul său vine după ce, în noaptea de duminică spre luni, șase pakistanezi și un sirian au fost agresați, la Köln, de persoane neidentificate în două incidente separate. Doi dintre pakistanezi și cetățeanul sirian au fost răniți.