Instanța a respins cererea acestora, pentru că nu există probe că sunt supuși unor represiuni în țara lor, notează Sega.

Câțiva cetățeni ruși care au solicitat azil politic în Bulgaria au organizat un protest în fața monumentului lui Alioșa din orașul Burgas. Printre protestatari s-a numărat regizoarea Oksana Gruskova și actrița Elena Sanina, transmite BGNES.

Ei au ținut în mâini pancarte împotriva războiului pe care erau scrise sloganuri precum "Moarte lui Putin", "Pentru o Rusie liberă" și "Azil pentru oponenții lui Putin".

"Vrem azil de la regimul lui Putin. Eu sunt regizoare, prietena mea este actriță. Sunt profesoară de actorie și nu vreau să fiu un instrument al propagandei lui Putin. În Rusia, nu ne putem exercita liber profesiile", a spus Gruskova.

Ea și Elena Sanina lucrează atât cu rușii, cât și cu ucrainenii care au fugit de război.

Instanța din Burgas a respins însă atât cererea acestora, cât și a celorlalți cetățeni ruși care au solicitat azil politic, deoarece nu există dovezi că ar fi supuși unor represiuni din cauza convingerilor lor politice.

Protestatarii au anunțat că vor contesta decizia la Curtea Supremă. Protestul de la Burgas a fost susținut de femei ucrainene refugiate care și-au găsit refugiu în Bulgaria.

Sursa: RADOR