China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi forțe de apărare cibernetică, inaugurată cu mare pompa de președintele Xi Jinping și prezentată ca fiind capabilă să contribuie la "câștigarea războaielor moderne".

Această forță de susținere pentru informații ("Information Support Force", conform titlului său oficial în engleză) este o "ramură strategică" a forțelor armate, a declarat Wu Qian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, scrie La Libre Belgique.

Rezultatul unei restructurări a forțelor de apărare cibernetică, crearea acestei entități este o "decizie majoră" menită să întărească "cauza edificării unei armate puternice".

Nu au fost dezvăluite detalii despre sarcinile precise ale acestei noi ramuri a armatei.

Wu Qian a prezentat-o ​​însă ca având "o mare responsabilitate" în "capacitatea de a lupta și de a câștiga războaiele moderne", comentarii făcute în contextul tensiunilor recurente cu Statele Unite, Taiwan, Japonia, India și Filipine.

Armata chineză se află sub controlul Partidului Comunist Chinez (PCC), o poziție pe care numărul unu, Xi Jinping, s-a străduit să o consolideze de când a venit la putere, în urmă cu un deceniu.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA