Douăsprezece ofițeri turci au fost uciși, marți, într-un atac cu bombă asupra unui minibuz, în provincia Igdir, a declarat un oficial turc pentru Reuters. Atacul a avut loc pe fundalul unei intensificări a violențelor între Ankara și PKK.

Tot marți, avioane de luptă au bombardat ținte ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan din nodrul Irakului, la două zile după ce militanți PKK au lansat un atac la Daglica în sud-estul Turciei,  în care și-au pierdut viața 16 militari.

Turcia consideră că Partidul Muncitorilor din Kurdistan este o organizație teroristă, dar PKK se bucură de sprijin popular în sud-estul țării.

Formațiunea vrea ca minoritatea kurdă, care reprezintă circa 18% din populația Turciei, să se separe de restul țării. PKK susține că drepturile și cultura kurzilor au fost oprimate în ultimii 30 de ani, în timp ce Ankara respinge aceste acuzații.

"Acești teroriști trebuie scoși din munți, indiferent ce se întâmplă trebuie distruși. Munții acestei țari nu trebuie predați teroriștilor”, a declarat, luni, premierul turc, Ahmet Davutoglu.