Potrivit Kievului, sediul Marinei ruse din Crimeea distrus de ucraineni nu mai poate fi "reparat". Zeci de ofițeri ruși, printre care și comandantul Flotei ruse la Marea Neagră, ar fi fost uciși.

Armata ucraineană a declarat luni că l-a ucis pe comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră, Viktor Sokolov, în atacul lansat asupra Crimeei vinerea trecută, scrie Spiegel Online.

"34 de ofițeri sunt morți, inclusiv comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră”, au anunțat pe Telegram forțele speciale ucrainene, referindu-se atacul asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol, pe peninsula Crimeea anexată.

Potrivit informațiilor, alte 105 persoane au fost rănite în atac.

Sediul Flotei Mării Negre din peninsula anexată ilegal de Rusia nu mai poate fi reparat, susțin ucrainenii. 

****

Un atac ucrainean cu drone asupra regiunii ruse Kursk a avariat mai multe locuințe private și o clădire administrativă, în timp ce două drone lansate de Ucraina au fost distruse deasupra regiunii Belgorod, au declarat luni guvernatori locali, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit informațiilor preliminare, nu au existat morți sau răniți în urma celor două atacuri, au declarat guvernatorii în postări separate pe aplicația de mesagerie Telegram.

Amploarea atacului asupra regiunii Kursk, frontalieră cu Ucraina, nu este pentru moment cunoscută. Reuters menționează că nu a putut verifica independent aceste informații.